Планински патеки


Информативен сајт објавен од страна на Трговско-индустриска Комора - Благоевград, Република Бъгария и Организација на жените - Штип, Република Македонија на проектот "Промовирање на селскиот и планински туризам помеѓу Република Бугарија и Република Македонија, финансиран од програмата за прекугранична соработка на Инструментот за претпристапна помош" Бугарија - Македонија 2007 - 2013 "на Европската Унија.Търговско-промишлена палата - Благоевград BG Трговско-индустриска комора - Благоевград, Република Бугарија ПРОЕКТ: FRESH AIR MK Организација на жените - Штип, Република Македонија Организация на жените - Щип


Mobile Version of www.freshair-ipa.eu
mobile.freshair-ipa.eu


Избери твојот јазик
EN EN | BG BG | MK MK


Корисни Линкови:

- Програма за прекугранична соработка 2007-2013 Инструмент за претпристапна помош

- Eвропска комисија

- Благоевград

- Добърско, село Добърско

- Електронски магазин за град Разлог

- За хотелите во Бугарија ...

- Министерство за регионален развој и урбанизам, Управувачки орган во рамките на програмата

- Никополис ад Нестум

- општина Петрич

- општина Симитли

- општина Струмяни

- Општина Хаджидимово

- Парк хотелот "Пирин"

- Село БГ - Духот на Бугарската село

- Совет за европски прашања

- Bulgaria Travel

See all linksВлез за Администрација

Влез за АдминистрацијаДАТУМ

ДАТУМ 07/04/2020Съдържание

MK


Планински патеки
Информациите ќе биде прикажана тука.


Сите планински патеки

Oбласт Благоевград / Општина Гърмен /
Канинската екопътека
no picture

Канинската екопътека е создадена за проектот "Нови алтернативи за окупација за општините одекнуваат и Босилово, преку развој на одржлив туризам и соработка меѓу општина одекнуваат и општина Босилово" во 2006 година на програмата "Заштита на животната средина, културното наследство и институционална соработка на регионално / локално ниво - Бугарија - Македонија BG: 2004/016-786.01.01.

Oбласт Благоевград / општина Разлог /
Пешачките патеки и екопътеки - Општина Разлог
no picture

Маунтин моторцикл, параглајдерство, планински јавањето, качување по карпи, риболов, фото-хънтинг, пикник во природа, возење на снежни скутери и МакБаскет се дел од алтернативните форми на туризам во регионот.
Во општината се развиени пешачките патеки и екопътеки:

Oбласт Благоевград / Општина Кресна /
Туристички правци во Малешевска планина
no picture

Туристички правци во Малешевска планина
Во Малешевска планина погодни за туризам се следниве правци (по изградба на потребната инфраструктура туристичка): ...

Oбласт Благоевград / Општина Кресна /
Туристички правци во Пирин планина
no picture

Туристички правци во Пирин планина
I,. градот Кресна - Градешки минерални бањи - 1 час пеш - необележани пат
II. градот Кресна - туристичка месност "врби". 2 варијанти:
• градот Кресна - Влашка чешма (5 км асфалтен пат) - метри врби (10 км црн пат) - 40 минути со транспорт или 4 ч пеш - означен со табли
• градот Кресна - Градешки минерални бањи - метри врби (3 часот по шумски патеки) - необележани пат
...